ראשי| רישום חבר חדש| מילון למרכיבי מוצרים קוסמטיים| צור קשר
אודות| רשימת קוסמטיקאיות| פורום קוסמטיקה רפואית| טיפולים אסתטיים| חנות האתר

הנך נמצא כאן  דף הבית >>>  לומדים על העור:  >>>  מרכיבים פעילים במוצרים קוסמטיים

  שלחו אליי מאמרים וידיעות     הדפס מאמר     שלח לחבר   



שמן ענבים ושמן זרעי ענבים

מאת: רונית שגב

שמן זרעי ענבים הוצג ע"י מס` יצרנים כחומר המשפיע על קמטי עור ועל סימני גיל נוספים. יש לעשות מעט "סדר" בנושא ולהבדיל בין מה שניתן ומה שלא ניתן להשיג באמצעות החומר הזה. נתחיל מכך שזהו נוגד חמצון. בכך הוא דומה לנוגדי חמצון אחרים, שהשפעתם המיטיבה על העור מתבטאת במלחמה ברדיקלים החופשיים וכתוצאה מכך – עיכוב בהופעת סימני הגיל. אין כל מחקר המראה, כי מריחת שמן ענבים או שמן זרעי ענבים – שינתה את הופעתו של העור המטופל – לרבות קמטים, כתמים וסימני גיל נוספים. (ישנו "מחקר" אחד, על 16 מתנדבים, ללא קבוצת ביקורת, ללא פלצבו  וללא מדדים מדוייקים של שיפור עור מלבד תחושתם האישית של הנבדקים. כיוון שהוא איננו עומד בקריטריונים של מחקר מדעי, לא אוכל להתייחס לתוצאותיו).
 
זרעי ענבים מכילים פרואנטוציאנינים, שנחשבים לאנטי אוקסידנטים חזקים. ישנו מחקר שבדק את תרומתם של פרואנטוציאנינים ושל טאנינים הנמצאים בשמן זרעי ענבים, לריפוי פציעות. הממצאים הראו כי קיימת השפעה חיובית למרכיבים הללו.  אולם יש לזכור, שפציעות אינן קמטים. ההחלמה מפציעה איננה קשורה לתהליכים בהם נוצר או "מטופל" קמט.   מחקר אחר הראה כי פרואנטוציאנינים השפיעו לחיוב על היווצרות גידולים בעור של עכברים. התוצאות מרשימות, אם כי גם הן אינן קשורות למלחמה בקמטי עור. מה שמראים בבירור המחקרים שנעשו על פרואנטוציאנינים, הוא שהם משפיעים השפעה מובהקת על מניעת חמצון שומנים (חמצון של תאי שומן ע"י רדיקלים חופשיים). זה למעשה מה שנוגד חמצון טוב עושה, ובמובן זה דומה שמן זרעי הענבים לנוגדי חמצון טובים אחרים.
נוגדי חמצון הם מרכיב חשוב בטיפול בעור ובמניעת נזקים עתידיים. לכן שמן זרעי ענבים הנו תוסף חשוב בקרמים לטיפוח העור, בתנאי שנעשה שימוש בריכוז נאות. נכון לכתיבת שורות אלה, לא קיים מחקר המראה השפעת החומר הזה על שיפור מראהו החיצוני או מבנהו הפנימי של העור הבוגר, כולל השפעה על קמטי עור וסימני גיל דומים.




  
©כל הזכויות שמורות לביופור 1-800-200-320